Upgrade Joomla 4

Bijna 10 jaar geleden is Joomla 3 uitgebracht. Inmiddels is al enige tijd Joomla 4 gereleased. Voorlopig werkt Joomla 3 nog tot eind 2023. Hierna zal deze versie van Joomla niet meer ondersteund worden.

joomla 4 0
Joomla 4

Waarom Joomla 4

  1. Nieuwe functies en verbeteringen: De nieuwe versie van Joomla bevat nieuwe functies en verbeteringen om de gebruikerservaring te verbeteren, de veiligheid te vergroten, de prestaties te optimaliseren en om nieuwe mogelijkheden toe te voegen.
  2. Bugfixes: De nieuwe versie bevat bugfixes om problemen op te lossen die zijn geïdentificeerd in eerdere versies van Joomla.
  3. Beveiligingsupdates: Deze updates helpen om Joomla veilig te houden en beschermen de website tegen mogelijke aanvallen.
  4. Technologische ontwikkeling: Na verloop van tijd worden nieuwe technologieën en standaarden geïntroduceerd, om met deze ontwikkelingen mee te gaan is er een nieuwe geüpgrade versie uitgebracht.

Het doel van een nieuwe Joomla-versie is om de functionaliteit, veiligheid en bruikbaarheid van het systeem te verbeteren, en om ervoor te zorgen dat Joomla up-to-date blijft met de nieuwste technologische ontwikkelingen.

VEELGESTELDE VRAGEN

Je bent uiteraard niets verplicht. Je website blijft gewoon online, maar voldoet niet meer aan de veiligheidsnormen. Dit houdt in dat de website gevoeliger is voor aanvallen,  een verhoogde kans op spam of om gehackt te worden. Ook de update naar de PHP 8 versie is in veel gevallen met Joomla 3 niet mogelijk.

 

Er zijn verschillende voordelen van Joomla 4:

1. Verbeterde gebruikerservaring: Joomla 4 heeft een geheel nieuwe backend interface die gebruiksvriendelijker en intuïtiever is dan voorheen. Dit maakt het gemakkelijker voor gebruikers om hun website te beheren en aan te passen.

2. Verbeterde prestaties en snelheid: Joomla 4 maakt gebruik van de nieuwste technologieën en optimalisaties om de prestaties en laadtijden van websites te verbeteren. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring en een hogere positie in zoekmachines.

3. Vereenvoudigde installatie en updates: Joomla 4 heeft een vernieuwde installatieprocedure en een geautomatiseerd systeem voor het updaten van de software. Hierdoor is het gemakkelijker en sneller om Joomla te installeren en up-to-date te houden.

4. Flexibiliteit en aanpasbaarheid: Joomla 4 biedt een breed scala aan extensies en templates waarmee gebruikers hun website kunnen aanpassen en functionaliteit kunnen toevoegen. Hierdoor kunnen websites op maat worden gebouwd en aangepast aan de specifieke behoeften van de gebruiker.

5. Verbeterde veiligheid: Joomla 4 bevat verbeterde beveiligingsfuncties en maatregelen om websites te beschermen tegen mogelijke aanvallen en bedreigingen. Dit zorgt voor een veiligere online omgeving voor gebruikers en hun gegevens.

Kortom, Joomla 4 biedt een betere gebruikerservaring, verbeterde prestaties, gemakkelijkere installatie en updates, flexibiliteit en aanpasbaarheid, evenals verbeterde veiligheid. Deze voordelen maken het een aantrekkelijke keuze voor het bouwen en beheren van websites.

 

Wij zullen de upgrade naar Joomla 4 van je website doorvoeren op een demo omgeving. Hierdoor blijft je website gewoon beschikbaar tijdens onze werkzaamheden. Op onze demo omgeving zullen wij de website volledig updaten. Hierbij worden ook de plug-ins en extensies meegenomen. Is een plug-in of extensie niet meer beschikbaar voor Joomla 4, dan zullen wij een alternatief aan je voorstellen. Zodra alles 100% werkt, zetten wij de geupgrade versie over naar de live omgeving.

Indien je een SLA (onderhoudscontract) hebt,  voeren wij de updates binnen de huidige Joomla 3 versie door.  De overgang naar Joomla 4 is een upgrade, zeg maar een major update of migratie van het CMS. De Joomla 4 versie is dusdanig anders, dat er diverse aanpassingen nodig zijn. Deze upgrades komen niet zo vaak voor, gemiddeld 1 keer in de 8 jaar. Uiteraard zitten de updates binnen de Joomla 4 versie gewoon in je onderhoudscontract.

Niet alle plug-ins en extensies zullen meer beschikbaar zijn in de Joomla 4 versie.  Er zijn verschillende wijzigingen in Joomla 4, waaronder updates aan de architectuur en nieuwe technologieën, waardoor sommige huidige extensies mogelijk niet meer compatibel zijn. Joomla 4 vereist over het algemeen dat extensies worden bijgewerkt om te voldoen aan de nieuwe vereisten en functionaliteiten. Wij zullen per plug-in kijken naar een geschikt alternatief indien nodig.

banner avg

Onze Hutspotters